Al jarenlang ben ik gefascineerd door Charles Chaplin. Deze adoratie wilde ik vereeuwigen met een speciaal bier. Het zwart en wit op het etiket, het bolhoedvormig glas, het logo en de slogan verwijzen naar die tijd.Als kind ben ik altijd onder de indruk geweest van alles wat te maken had met theater en clowns. Ik heb die interesse meegekregen van mijn grootouders. Bij hen keek ik ook oude videocassettes van Chaplin en van de ‘dikke en de dunne’ (Laurel en Hardy, red.). Dat mystieke sprak me enorm aan. Ook de manier waarop ze met mimiek en non-verbale communicatie een komisch en magisch effect creëerden, vond ik altijd bewonderenswaardig.

Op mijn 18de verjaardag kreeg ik van mijn grootouders twee authentiek bolhoeden die reeds 3 generaties werden doorgegeven en uiteindelijk ben ikzelf ook een imitator van de filmster geworden. In mijn vrije tijd organiseer ik geregeld uitstapjes. Doorgaans gaan we naar een pretpark of kerstmarkt en zo'n drie jaar geleden trokken we naar Arras in het noorden van Frankrijk. Om dat tikkeltje meer te bieden, geef ik de mensen altijd een extraatje mee. En toen was dat een biertje dat ze thuis konden drinken. Op die manier is het idee om een eigen bier te brouwen beginnen rijpen.


Charles Chaplin ©                           Kenny als imitator

Gezien mijn bewondering voor de stomme film, is het geen verrassing dat ik ervoor gekozen heb om die periode centraal te plaatsen in mijn bier, dat omwille van copyright enkel ‘Charlie' in de naam zal krijgen. In mijn zoektocht naar een brouwerij kwam ik uiteindelijk terecht bij BeerSelect uit Gent. Zij bleken de beste optie. Al snel kwam ik tot twee blonde biertjes. Het etiket bevat enkel zwart en wit, zoals in de stomme films. In het glas herken je een omgekeerde bolhoed.

Met de slogan ‘Legends never die' maak ik het hoofddoel van dit bier duidelijk. Ik wil een  legende levende houden en voor de tweede keer geschiedenis laten schrijven. Het bier is geen eendagsvlieg, maar een tijdloos concept. Dat ik op die manier de tijden van bij mijn grootouders kan herleven, is natuurlijk symbolisch gezien ook mooi.

Sit back, relax and enjoy the great taste of Charlie!

Schol!
Kenny